Monteren van een textielwand

Wissel je textieldoek per seizoen, per mood, per promotie of per actie. Het monteren van een frame en het vervangen van een doek is redelijk simpel en zo gedaan. We leggen het je graag uit.

Textielwanden zijn sfeerbepalend

De sfeer in je kantoor of woonruimte is alles bepalend, vaak kijk je tegen lelijke muren of witte gipswanden op het kantoor. Met onze textielwanden, tover je die lelijke muren direct tot ware eye-cathers.

Leg je mooiste herinneringen vast en vergeet ze nooit! Een stretchdoek met aluminium frame (keuze uit wit, zwart of zilver) biedt de uitkomst. Jouw herinneringen worden een stuk steviger op dit stretchframe. Het textieldoek is gemonteerd op een sterk aluminium frame waardoor het doek gemakkelijk vervangen kan worden. Laat elk seizoen een andere foto zien op je textieldoek, gebruik de textieldoeken als reclame-acties, kunstwerk of verrijk je kantoor! Met onze handige montagehandleiding heb je het frame & textieldoek in een handomdraai opgehangen.

Veel gestelde vragen

Ons textielframe is een slim systeem voor het ophangen en opspannen van peesdoeken. Vaak gebruikt als volledige wandbekleding. Je spant eenvoudig een doek in het frame door de pezen van je doek in te klikken. Het frame is gemaakt van aluminium en oogt zeer professioneel.

Vaak bieden we dit product aan als:
– Gebruik voor promotionele doeleinden, je kan je boodschap namelijk overal aanhangen. Laat mensen kennismaken met jouw bedrijf.
– Ter decoratie van je woning of kantoor.
– Wanneer er akoestische problemen zijn. 

Een frame bestaat standaard uit vier delen die met een lockset in de hoeken vast worden gemaakt.

Het frame wordt in een doos verpakt en waar nodig wordt extra bescherming geplaatst. Zo zorgen we ervoor dat jij of jouw klant geen beschadigd frame geleverd krijgt.

Geen zorgen en niet schrikken, door de verzending van je pakket zijn er vouwen ontstaan in je nieuwe textieldoek. Wanneer je het doek in het frame plaatst, komt er spanning op het materiaal. Hierdoor trekken de vouwen vanzelf uit het doek.

Niet alle textieldoekmaterialen zijn geschikt om te wassen. De volgende materialen zijn wel geschikt om met de hand te wassen, met koud water: Dekostof, Decotex. Het liefst op 40 graden. 

Zet het frame in elkaar [zie handleiding] en plaats het vervolgens op de juiste en gewenst plek. Teken de gaten af, boor gaten met de gewenste pluggen en schroeven. 3,5mm x 40 mm is meestal voldoende. Sla geen boorgaten over, het doek komt namelijk op spanning te staan en gaat “trekken” aan het frame.

Wanneer je eenmaal het frame bevestigd hebt aan de muur is het tijd om het doek er in te spannen.

Bevestig het textiel (pees-) doek in de hoeken van het frame. Begin altijd links of rechts boven aan en druk vervolgens de pees in het frame. Als je de pees een slag draait, komt het doek er goed strak in te staan en lost zo al enige akoestische problemen op. Ga op deze manier helemaal rond en je bent klaar. 

@studioruigch