De kracht van een goede website

De kracht van een goede website

De kracht van een goede WordPress-website zit in het feit dat je deze precies kunt aanpassen aan wat jij nodig hebt en wat je met de website wilt bereiken. We zetten een aantal belangrijke punten op een rij die laten zien waarom een op maat gemaakte WordPress-website zo krachtig is. 

Uniek en opvallend ontwerp

Een door ons op maat gemaakte website heeft een uniek ontwerp dat de merkidentiteit van je bedrijf perfect weerspiegelt. Dit helpt om je website te onderscheiden van de concurrentie, terwijl standaard thema’s vaak algemeen en veelgebruikt zijn.

Wij bouwen dan ook niet met standaard thema’s die “overal” te koop zijn. Deze zijn vaak onbetrouwbaar en kunnen daarmee dan ook gevaarlijk zijn. Vaak geven de bouwers die met een standaard thema werken een periode mee om dat thema te blijven onderhouden. Na deze periode stop het onderhouden. Dat wil zeggen dat de standaard website steeds kwetsbaarder wordt, voor bijvoorbeeld hackers. 

Optimalisatie voor snelheid en prestaties

Maatwerkontwikkeling stelt je in staat om alleen de benodigde functies in te bouwen. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere website. Dit betekent ook minder onnodige code en plugins, wat gunstig is voor de laadtijd en prestaties.

Vergeet in dit geval ook niet om een goede hosting partij te koppelen. Kies je voor de grote “cowboys”, ben je vaak één van de velen. Om het cryptisch te omschrijven: “Buy peanuts, get monkeys“…
Wij werken al jaren samen met een gerenomeerd bedrijf die service hoog in het vaandel heeft staan. Mede hierdoor zijn we onlangs over gegaan naar nog snellere servers met een 16 Core. Dit betekend dus een snellere laadtijd van je website.

Verbeterde SEO

Met maatwerk kun je je website optimaliseren voor zoekmachines op een veel dieper niveau. Je moet dan denken aan het optimaliseren van de code, het verbeteren van de structuur van de website en het zorgen voor snelle laadtijden, wat allemaal bijdraagt aan betere SEO-resultaten. 

Voor je verbeterde online vindbaarheid, werken wij samen met een SEO-specialist. Dat is niet voor niets, want dit vak is echt een specialisme.

Beveiliging

Op maat gemaakte websites hebben minder kans op beveiligingsproblemen. Dit komt doordat ze niet afhankelijk zijn van kant-en-klare plugins die mogelijk zwaktes meebrengen. Bovendien kunnen beveiligingsfuncties specifiek worden ontworpen om aan de unieke behoeften van de website te voldoen.

Als service bieden wij onze klanten aan om een maandelijks monitor-pakket af te nemen. We houden hiermee de website en haar beveiliging elke goed in de gaten. 

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een op maat gemaakte website kan gemakkelijk worden aangepast en uitgebreid naarmate je bedrijf groeit. Dit betekent dat je niet beperkt bent door de functies van een standaard thema of plugin en je website kunt laten evolueren met je zakelijke behoeften. Als je bedrijf groeit, groeien je website en je volledige marketing. 

Gebruikerservaring

Met maatwerk kun je de gebruikerservaring (UX) optimaliseren door het creëren van intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces. Deze kun je specifiek ontwerpen voor je doelgroep. Dit leidt tot hogere betrokkenheid en conversieratio’s.

Integraties

Maatwerk stelt je in staat om de website naadloos te integreren met andere systemen en tools die je gebruikt. Denk aan bijvoorbeeld CRM’s, ERP’s, e-mailmarketingdiensten en nog veel meer. Dit zorgt voor een vloeiende workflow en betere gegevensbeheer.

Het concrete verschil tussen UX Design en UI Design?

UX Design richt zich op het optimaliseren van de functionaliteit en het plannen van de customer journey, terwijl UI Design zich meer bezighoudt met de emotionele impact van het product, met name de esthetiek en branding.

Onderhoud en ondersteuning

Een op maat gemaakte website biedt doorgaans betere ondersteuning en onderhoudsmogelijkheden. Je kunt rekenen op ondersteuning voor specifieke updates, aanpassingen en technische ondersteuning.

Een op maat gemaakte WordPress-website biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van design, prestaties, beveiliging, SEO, flexibiliteit en gebruikerservaring. Hoewel de investering wat hoger kan zijn dan bij het gebruik van een standaard thema vol plugins, resulteert de lange termijn waarde van een custom made website vaak in een betere return on investment (ROI) en een website die echt voldoet aan de unieke behoeften van jouw bedrijf.